Susanne Preisler´s blog om sundhed, livet og glæden.

Danskerne overlever i stedet for at leve.

Skrevet af Susanne Preisler
01-04-2013
 
 
Mental sundhedDanskerne overlever i stedet for at leve, fordi vi glemmer den mentale sundhed. siger Peter Qvortrup Geisling. Det har han i den grad ret i efter min mening.
For nyligt er der lavet en lavet undersøgelse om sundhed i Europa, som er beskrevet i lægetidsskriftet The Lancet, og undersøgelsen giver danskerne en sundhedsmæssig bundplacering i forhold til andre vestlige lande. Tankevækkende at Spanien og Italien ligger på første og andenpladsen. Danmark ligger på 18 pladsen ud af 20. Det er fattigere lande end Danmark og de har ikke det samme sundhedssystem! Hvad gør så denne forskel?
Ja, de spiser flere grøntsager og fisk end os i Danmark. Men mon det er den eneste grund? Nej, der er jo også flere kvinder der ryger i Danmark! Hm…ja, det kan måske være en del af grunden, men jeg tror, at det er noget helt andet grundlæggende.
De sydlandske mennesker er meget mere i fysisk og mental balance end os i Danmark. De tør at stå mere ved dem selv, de kender ikke til Janteloven, og de er mere sammen med deres familie. Vigtige ting for vores sundhed, mentalt og fysisk.
Vi ved at det at være sammen med andre mennesker har stor betydning for vores velvære, så længe det er en positiv relation. I en god relation tør man vise følelser. Og det tør de i sandhed dernede. Da mine børn var mindre, var vi på ferie på Mallorca og vi var bl. a. ude og kigge i butikker. Inde i butikkerne stod butiksejerne og de lokale handlede og snakkede højt med hinanden med store armbevægelser. Jeg tænkte ikke over det, da jeg har boet i Spanien før. Men da vi kom ud fra en butik, spurgte en af drengene mig, hvorfor de skændtes? De er jo ikke vant til at se det I danmark. Det er bare deres naturlige måde at tale på, hvis de er lidt oprevede eller vrede. Du er ikke i tvivl om, hvad de føler. Og omvendt - hvis de er glade er du heller ikke i tvivl. De griner, gestikulerer, kysser og krammer. Jeg synes f.eks., at det er en fornøjelse, at se en spansk familie være på restaurant. Der sker hele tiden noget. Mødre der kysser og krammer, børn der griner, fædre, der snakker. De snakker alle højt, griner og gestikulerer.
Det er meget vigtigt for vores fysiske velvære og mentale sundhed, at vi tør vise, hvad vi mener og tør vise vores følelser og bare være os selv. Glem det med at være perfekt eller tænke ”er jeg nu god nok” eller ”hvad mon de tænker om mig” Blæs på det for det stresser krop og sind.
Slap af, vær dig selv, det kan kroppen li´. Tænk på, at hver gang du viser en følelse, så kommer du af med den spænding, der er i kroppen, som er årsagen til følelsen. Det kan være at tale højt, bruge kroppen eller dit ansigtsudtryk. Dermed balancerer du din krop, du bliver afspændt og føler dig mere glad og overskudsagtig. Så giv dig selv lov til at grine, græde, gabe, ryste, skrige eller råbe dagligt :) Det er verdens bedste motion for krop og sind, og så er det gratis.
 
Kærligst
Susanne

Kategori: Sundhed

Kommentarer

  1 

  Skriv en kommentar

  Har du spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at ringe til mig eller skrive her på bloggen.
   
   
  De bedste hilsner

  Susanne
  coaching og terapi ved Susanne Preiser
  Tlf. +45 5176 3270
  www.metahelse.dk
  Susanne Preisler | CVR: 27810691  | Tlf.: +45 51763270