Nye indlæg

Susanne Preisler´s blog om sundhed, livet og glæden.

”Et liv uden grænser ” Nick Vujicic, verdens mest inspirerende mand.

19-05-2013
 
 
”Et liv uden grænser” mit møde med verdens mest inspirerende mand i
Farum Arena d. 22 april 13.

Nick Vujicic i Farum Arena

 • Hvordan ville du leve dit liv, hvis der ikke var nogen grænser?
 • Hvilken person ville du være?
 • Hvad ville du foretage dig?
 • Og hvad ville du udrette i dit liv?

 

Jeg var så heldig at få en billet til at opleve Nick Vujicic i Farum Arena d. 22 april sammen med flere tusinde andre. Det er første gang at han er i Danmark.Allerede før de åbnede for indgangen strømmede folk ind i den kæmpe store sal, unge som ældre, børn, kørestolsbugere mm. Hvilken stemning! Da jeg kommer ind i salen, er Nick i nærheden af scenen, men for ikke at blive ”overfaldet” af velmenende mennesker, er der spærret af for at komme helt tæt på ham. Det er vi jo mange, der gerne vil.
Kl. 19 bliver Nick introduceret og hans hjælper bær den lille mand op på scenen og sætter ham på en stor kasse på ca. 5x3 meter, og folk klapper og jubler. Nu venter 3 spændende timer.

Nick går i gang med at tale…Vi er åndeløse…Nick starter med at fortælle om et par børns reaktioner på, at han ikke har nogen arme og ben. Den ene er et vennepars datter på 2½ år, som altid krammer folk farvel. Da hun første gang så Nick og skulle kramme ham farvel, vidste hun ikke, hvordan hun skulle gøre det. Hun er på størrelse med Nick og efter få øjeblikke tog hun sine egne arme om på ryggen, gik hen til ham og lagde sin hage mod hans, og sagde farvel. Hvor søøødt!

Nick Vujicic Nick er super humoristisk og er god til at tage spændingerne omkring hans handicap. Han fortæller også at hans barndom var utrolig hård, han var ikke depressiv, men alligevej. Han så på fordelene bl.a. at han kan lave tegnsprog med sin fod ”peace” tegnet, som han så viser os. Han kan også skrive på PC....43 ord i minuttet og efter 2 kopper kaffe kan han skrive 52 ord, siger han, og folk ler!

Nick Vujicic blev født for 30 år siden uden arme og ben. Hans liv har bestemt ikke været let, men gennem kærlighed fra hans forældre og troen på Gud har han overvundet sin modgang og hans liv giver nu mening og er fyldt med glæde. Han bor i Californien med sin kone, Kanae og deres søn, som er født i feb. 13, altså var sønnen kun godt og vel 2 mdr på det tidspunkt.

Nick fortæller videre om hans liv. Han er født og opvokset i Melbourne, Australien, og det var et chok for hans forældre, at han blev født uden arme og ben. Der er ingen lægelig grund til det. Han mor havde en normal graviditet, om end hun syntes at der var noget, der ikke var i orden. Men hun har ikke taget noget som helst meicin eller andet skadeligt under graviditeten.
Forældrene gjorde deres bedste for at han kunne leve så normalt et liv, som muligt. Han gik i en normal skole, og blev også sat til at rydde op og støvsuge på sit værelse. Der var ingen vej udenom. Nick demonstrerer på scenen, hvordan han kunne holde støvsugerstangen under hagen.
Nick har også en bror og en søster, som også er hans bedste venner.
Senere flyttede familien til Brisbane, Australien, hvor de boede i 14 år, indtil Nick flyttede til Californien.

Nick fortæller med en kæmpe power og karisam blandet med humor. Han kan virkelig nå ud til alle os tusindvis af mennesker i arenaen. Stor power! Det ene øjeblik sidder vi åndeløse, det næste, er vi rørt til tårer, og så pludseligt fortæller han noget sjovt og så er det latter, der kommer frem i os.
Han fortæller, hvordan han havde det som barn, det var ikke let for ham. Faktisk var han kun otte år, da han ikke kunne se noget håb for en lys fremtid, og han blev deprimeret. Han sagde da til hans forældre, at han ikke havde lyst til at leve mere. Da han var ti år gammel, besluttede han sig for at afslutte sit liv ved at drukne sig i et badekar. Efter et par forsøg, så han pludseligt et billede for sig. Han så sine forældre og søskende stå ved begravelsen og at de var kede af det. Da indså han, at han ikke ønskede at forlade denne verden og efterlade sin kære familie med en tung byrde og skyld, som ville være resultatet fra et selvmord. Det kunne Nick ikke gøre mod dem. Efter denne oplevelse, ændrede han sin tankegang.

Nick var ikke deprimeret hele sin barndom, men der har været mange op og nedture, hvor han bl.a. blev chikaneret, skubbet og gjort grin med. Da han var tretten år, kom han til skade med sin fod. Foden bruger han til mange ting, f.eks.at skrive og svømning. Men skaden fik ham til at indse, at han er nødt til at være mere taknemmelig for de evner, han har, og fokusere mindre på handicappet. Det handlede om, hvordan han opfattede sin egen situation, og da han ændrede den, ændrede hans liv sig også.

Da Nick var femten år gammel, beseglede han sin tro til Gud og derfra har det været en fantastisk rejse.

Da Nick var sytten år, inspirerede en pedel på Nicks skole ham til at begynde at holde foredrag om troen på Gud og det at overvinde modgang. Det blev kun til en halv snes gange overfor meget små grupper i løbet af de næste to år. Men en dag var der tre hundrede 10. klasses elever, og Nick fortæller, at han var meget nervøs. Knæende rystede, som han siger til stor morskab for os i Farum. For han har jo ingen knæ! Tilbage til talen for de 300 elever. Inden for de første tre minutter af talen, begyndte halvdelen af pigerne at græde, og de fleste af drengene kæmpede for at holde på deres følelser. En pige hulkede særdeleshed meget. Alle så på hende, og hun rakte sin hånd op og sagde, "Undskyld, at jeg afbryder, men kan jeg komme op og kramme dig?"

Hun kom op og krammede Nick foran alle, og hviskede i mit øre: "Tak, tak, tak. Ingen har nogensinde fortalt mig, at de elskede mig, og at jeg er smuk som jeg er. "

Hendes taknemmelighed inspirerede Nick til at at holde flere foredrag han indså, at vi alle har brug for kærlighed og håb, og at han er i en unik position til at dele det med mennesker over hele verden. Det er blevet til mere endn2000 gange i 44 lande.

Mens han gik på universitetet og havde hovedfag i både regnskab og financiel planlægning arbejdede han også med at udvikle sine evner som foredragstaler. Han arbejdede med en coach, der hjalp Nick med at blive bedre til at stå på en scene. Coachen arbejdede især med Nicks kropssprog, bla. fordi hænderne ”fløj” omkring!

Efter pausen, ser vi en film med Nick som hovedrolle indehaver. En film som metaforisk fortæller om hans liv, det var bare sat op som en film fra 1900 tallet, dengang man bl.a. kunne gå i cirkus og tivoli for at se på og grine af handicappede mennesker. En meget fin film, der viste, hvordan Nick kæmpede sig til at blive behandlet med respekt og have et godt liv.

Efter filmen får publikum lov til at stille spørgsmål til Nick Der var plads til 5-6 spørgsmål. De kan dog alligevel ikke nåes alle sammen, for der er en dame, der spørger til hvordan han fandt sin kone. Nick bliver helt rørt og passioneret fortæller han en lang historie om, hvordan han finder og bliver forelsket i hans kone, hvordan de bliver gift og får et barn.

Til sidst er det slut og efter flere klapsalver forlader han scenen. Det gør publikum ligeledes og så mig. Da jeg er kommet helt op, kommer jeg i tanke om min jakke, og jeg må ned og hente den. Jeg ser da, at Nick er tilbage på scenen, og der står en del folk og tager billeder af ham. Han står og laver lidt sjov a la model positur. En pige blandt de ca. 20-30 mennesker får lov til at komme op og give Nick et kram, fordi hun græder. De taler lidt og hun kræmmer ham. Derefter kigger Nick på os alle og siger. ”Ok, I er kun ca. 30 mennesker, så kan I godt få lov til at kræmme mig. I skal bare stille jer op på en række, og hurtigt tage et billede, fordi jeg er ved at være træt.”

Nick Vujicic

Jeg ville selvfølgelig gerne give denne fantastiske mand et kram, så jeg stiller mig op på rækken, sammen med de andre og da det bliver min tur, kigger han meget intenst på mig, da jeg siger tusind tak for en fantastisk aften med masser af inspiration, giver ham et stort kram og får mit billede sammen med Nick Vujicic.Nicks resultater, på trods af sig handicap, er en konstant påmindelse om, at de udfordringer vi møder i hverdagen, alle kan overvindes.
Nick er et levende bevis på succes i livet ved at vælge den rette indstilling.

Se en lille video fra Nick Vujicics foredrag i Farum Arena

Drøm stort min ven og giv aldrig op. Vi begår alle fejl, men ingen af os er en fejl. Tag en dag ad gangen. Omfavn de positive holdninger, perspektiver, principper og sandheder jeg deler, så vil du også overvinde alt. - Nick Vujicic.

Kærligst Susanne


Kommentarer

  1 

  Skriv en kommentar

  Har du spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at ringe til mig eller skrive her på bloggen.
   
   
  De bedste hilsner

  Susanne
  coaching og terapi ved Susanne Preiser
  Tlf. +45 5176 3270
  www.metahelse.dk
  Susanne Preisler | CVR: 27810691  | Tlf.: +45 51763270