Nye indlæg

Susanne Preisler´s blog om sundhed, livet og glæden.

Pessimisterne - Afsnit 6

Skrevet af Susanne Preisler
26-09-2011
Jagten på lykke
Morskabsmodulet.

Dagens program handler om flødeskummet, morskabsmodulet.
Når vi dyrker de positive følelser, påvirker det vores handlekraft.
 
Hjælper andre.
Det er 6 kursusdag, og i dette afsnit er der sat fokus på Marianne. Marianne har sagt sit ledersjob op, men er faret vild og føler sig trist og tom. Hendes opfattelse af tristhed er, at hun selv skal håndtere den, og derfor ikke behøver at snakke med andre om det. Marianne har heller ikke fyldt meget i lykkeforløbet, men har været god til at støtte op om de andre.

Louise Luxhøj besøger hende i hendes hjem og roser Marianne for at være god til at hygge. Marianne siger, at hun ikke er vant til at involvere nogen i personlige ting, hun er opdraget til at skulle klare sig selv. Hun er vant til at være stærk og ikke vise svaghed, så hun har altid kontrol og styr på tingene. Som hendes datter siger, så skal alt være under kontrol, ellers går hun i panik.
Marianne plejer at komme før tid, og det gør hun selvfølgelig også til dagens kursus.
 
Oh Happy Day!
Deltagerne skal prøve noget, der kan føles som grænseoverskridene, de skal synge "Oh Happy Day" sammen. Britt Hein underviser deltagerne i 2 stemmigt gospel sang.
Det er ikke alle, der mener at det er vejen til lykke, men de deltager alle, selvom én af dem har lyst til at gå væk. Man skal gå ind i det spontane felt, siger Britt. En anden deltager syntes at sangen var naturlig for hende.
 
Man skal yde før man kan nyde, eller skal man?
Forskning viser, at når man nyder bliver vi mere fleksible for ny viden. Så måske skal vi nyde før vi kan yde.
 
Deltagerne skulle lave en liste over 5 lystfyldte ting. Nogen af svarerne var:
 • sex
 • kæreste
 • rødvin
 • rejse
 • øl
 • dase i sengen
 • vingummi og lakrids
 • sammen med familie og venner
 • kager
 
3 til 1.
Banebrydende forskning viser, at der er et bestemt punkt, der afgør om vi trives eller mistrives. Det er forholdet 3 til én. Dvs. for at trives skal vi opleve 3 positive følelser for hver 1 negative. hvis ikke bliver vi deprimerede.
 
Man skal være bevidst om balancen imellem det positive og negative/alvorlige.
 
Deltagerne har overstået alle de indledende øvelser, så hvordan er deres lykke nu? På en skala fra et til ti har de nu rykket ca. 1 - 3 trin. Marianne er rykket fra en 7´er til en 8´er.
 
Sommerfeie og hjemmeopgave.
Deltagerne skal holde sommerferie, og de får en hjemmeopgave. De skal stadig træne lykken og alt det, de har lært. Men de skal også formulere og beskrive deres egen strategi for lykke under deres 7 uger lange ferie. Lykken skal holdes vedlige, for det er en muskel, der skal trænes, og hvis den ikke holdes vedlige mister den effekten.
 
Gruppen bliver én mindre i sommerferien, da Marianne ikke vil være en del af programmet mere. Hun synes, at det har været sjovt, men siger pænt tak of farvel.
 
Picnic på stranden.
2 af de andre deltagerne Laura og Jane skal så lave den øvelse, Marianne ellers skulle have lavet i virkeligheden. De skal lære at slippe kontrollen og tænke så lidt som muligt før de gør det. De skal optimere nogle positive følelser. Det der nogen gange begænser os i vores glæder, at vi tænker for for meget over tingene, hvilket igen gør det svært at træffe valg. De får 500 kr til tøj, som de skal have på resten af dagen og 500 kr til at købe mad, og de får 15 min. til at gøre det.

Hvis du hele tiden leder efter det perfekte valg, kan det være svært at blive glad. Hvis du i stedet finder noget, der er godt nok bliver du nemmere tilfreds.

Pigerne skal derefter have en picnic på stranden, og får lov til at køre afsted i en lille lækker åben bil. De 2 skønne kvinder griner imens de kører afsted.
 
 
Relevante links:
 
 

Kommentarer

  1 

  Skriv en kommentar

  Har du spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at ringe til mig eller skrive her på bloggen.
   
   
  De bedste hilsner

  Susanne
  coaching og terapi ved Susanne Preiser
  Tlf. +45 5176 3270
  www.metahelse.dk
  Susanne Preisler | CVR: 27810691  | Tlf.: +45 51763270