Susanne Preisler´s blog om sundhed, livet og glæden.

Omsorgspolitik isf. alkoholpolitik

Skrevet af Susanne Preisler
28-09-2011

Omsorgsaftale.
Forældrene til børnene i en 7. kl. på Jyllinge skole har lavet en aftale om, at "børnene i vores klasse skal ikke drikke alkohol, før det er lovligt."
Sikken en god idé! Det er da at tage ansvar for de unge poder.
De har bla. haft et foredrag om alkohol med det lokale politi, så de har haft nogle gode muligheder til at lave nogle rammer om, hvordan de kan håndtere fester og det med at drikke.
 
Tryghed.
Adfærd og holdninger bliver reguleret og det skaber tryghed for både forældre og børn,.
Aftalen indeholder 10 punkter, og er udformet så den gælder, når det forgår i klasse-sammenhæng, f.eks. til en privat fest for klassen. Forhåbentlig smitter det af på alle fester.
 
 
16 år.
Det er først når de unge er fyldt 16 år, at de må købe alkohol i butikker. I mellemtiden kan forældrene så tale med de unge om emnet efter behov, hvis der f.eks. er en aktuel sag. Og ikke overdrive emnet og de løftede pegefingre, for så skal de unge da i hvertfald ud at prøve at drikke. Man skal stadig være 18 år for at købe/udskænke det på diskoteker, restaura

omsorgspolitikOmsorgsaftale.

Forældrene til børnene i en 7. kl. på Jyllinge skole har lavet en aftale om, at "børnene i vores klasse skal ikke drikke alkohol, før det er lovligt."Sikken en god idé! Det er da at tage ansvar for de unge poder. De har bla. haft et foredrag om alkohol med det lokale politi, så de har haft nogle gode muligheder til at lave nogle rammer om, hvordan de kan håndtere fester og det med at drikke.

Tryghed.

Adfærd og holdninger bliver reguleret og det skaber tryghed for både forældre og børn. Aftalen indeholder 10 punkter, og er udformet så den gælder, når det forgår i klasse-sammenhæng, f.eks. til en privat fest for klassen. Forhåbentlig smitter det af på alle fester :-)

Jeg har selv en dreng i 6. kl. og inden længe er det hans tur til at feste med klassekammeraterne. Jeg håber virkelig, at vi forældre i klassen kan opnå enighed om en alkohol/omsorgspolitik for de kære børn, som de jo stadig er.

16 år.

Det er først når de unge er fyldt 16 år, at de må købe alkohol i butikker. I mellemtiden kan forældrene så tale med de unge om emnet efter behov, hvis der f.eks. er en aktuel sag. Og ikke overdrive emnet og de løftede pegefingre, for så skal de unge da i hvertfald ud at prøve at drikke. Man skal stadig være 18 år for at købe/udskænke det på diskoteker, restauranter mm.

Kedelige fester?

Det ville være en rigtig god idé, hvis forældrene istedet kan tale om samt vise de unge, hvordan man så kan have det sjovt til fester, og hvordan man kan styrke venskaber og fællesskaber UDEN alkohol.

Det kunne være forskellige lege, udklædning, temafester osv. Og jeg tror, at det er meget vigtigt at forældrene støtter op om ideerne samt udførelsen af dem, for ellers er sandsynligheden, at der ikke sker eller bliver lavet noget til festerne.

Less is more.

Gør det ikke for svært, det behøver ikke at være stort, flot og prangende. Less is more! Fordi det bliver mere uoverskueligt at arrangere, og der kan også let ske det, at man skal overgå hinanden. En enkelt aktivitet er sjovere, og huskes bedre. F.eks. at alle skal tage en eller anden hat på! Det er da simpelt. Men det skaber fællesskab og sjov.

 • Lav en brainstorm med den unge til gode ideer til fest og/eller fælleskab.
 • Udvælg 1 - 2 ideer og støt de unge i at udføre dem
De unge skal selvfølgelig feste og have det sjovt sammen som en del af fællesskabet. Vi skal alle feste hele livet igennem. Vi skal fejre livet og hinanden. Det er mere et spørgsmål om, hvordan vi fester. Rigtig god fest!
 


Kommentarer

  1 

  Skriv en kommentar

  Har du spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at ringe til mig eller skrive her på bloggen.
   
   
  De bedste hilsner

  Susanne
  coaching og terapi ved Susanne Preiser
  Tlf. +45 5176 3270
  www.metahelse.dk
  Susanne Preisler | CVR: 27810691  | Tlf.: +45 51763270